Tuesday, June 25, 2024

Tot de dag dat ik sterf, als ik geluk heb

6 april, 2014


Daft Punk "Get Lucky" Music Video

Het is bijna een maand geleden dat ik nog eens de tijd heb gehad om me gewoon neer te zetten en een blog te schrijven. Het laatste jaar van mijn leven was ongelooflijk. Maar denk niet dat ik nonchalant ben geworden tegenover kanker en het leed dat het veroorzaakt voor diegene die ten prooi vallen aan zijn niets ontziende furie.

Ik heb samen met veel van mijn vrienden te maken met de verschillende fysieke, mentale en spirituele aspecten van het leven op planeet K. Ik probeer me te concentreren op de positieve dingen als reactie op mijn kwaal. Het waarderen van het leven is het grootste geschenk dat ik van kanker heb gekregen.

Vandaag, zal ik de goede dingen delen die ik heb meegemaakt sinds mijn laatste kanker checkup een paar weken geleden. Eerst en vooral is er een nieuw CHIC album waaraan flink gewerkt wordt. Het zijn nieuwe nummers gebaseerd op oude demo's en verloren gegane tapes, en een paar nieuwere nummers gebaseerd op mijn persoonlijke muzikale groei met een aantal coole samenwerkingen.

Ik doe ook een paar live concerten met uber-genie Prince, een film project, het 7x7 kunstproject dat begon in Edinburgh vorig jaar, een paar opname projecten met artiesten waar ik extreem enthousiast over ben, een paar musicals die eigenlijk al jaren duren (tja), mijn eigen artiesten-voor-artiesten muziek festival, en een extreem groot project dat ik nu nog stil moet houden omdat de Yin Yang van het leven bewezen heeft dat iets even snel weg kan zijn als dat het gekomen is. Zelfs met nog tonnen aan werk moet ik steeds geluk blijven hebben ("Get lucky").

Ik spreek niet over de geschenken van het leven om hier mee uit te pakken, ik bekijk ze vooral als gewoon mijn job. Maar ik zou niet helemaal eerlijk zijn om toe te geven dat ik zeer dankbaar ben om een job te doen waarvan ik hou. Het is een zware job die een zware tol eist zoals de pop geschiedenis ons al geleerd heeft - maar als mijn lichaam en geest het willen, doe ik het tot de dag dat ik sterf, als ik geluk heb.

 


Het is bijna een maand geleden dat ik nog eens de tijd heb gehad om me gewoon neer te zetten en een blog te schrijven


Ik had ongelooflijke pijn na mijn eerste operatie maar bleef doorgaan - Het waarderen van het leven is het grootste geschenk dat ik van kanker heb gekregen


Ik, Q-Tip en mijn TEDxTeens op een van de vele non-stop dagen die ik heb


Ik en Omar Hakim aan het opnemen in de ABBA's Polar Studios 25 juli, 2003


Aan het samenwerken met "The Martinez Bros"


Ik ben aan het samen werken met Disclosure, Jimmy Napes, en de ongelooflijke Sam Smith


Een van de honderden foto's die ik nam van de enige echte Prince op een show dat ik heb georganiseerd - we zullen in de toekomst nog een paar shows samen doen


Johnny Marr en ik tijdens een opname van mijn film project


Een foto van mij met mijn 7x7 kunst project


Ik start mijn eigen artiesten-voor-artiesten festival - de basis was gelegd door Adam Lambert...


en Prince Paul...


en Russell Peters en Mystery Skulls...


en Atlantic Records CEO Craig Kallman en Chromeo...


en AVICII...


en natuurlijk De Mensen!